Upcoming Events

01 Dec

Frokostmøte: Bærekraftige plussenergi-nabolag i Europa

syn.ikia av SKOGEN

Illustrasjon: syn.ikia av SKOGEN

Å utvikle bygg og nabolag med null utslipp av klimagasser er høyt prioritert i både Norge og EU. I EU-prosjektet syn.ikia utvikles fire reelle plussenergi-nabolag i fire ulike klimasoner. Disse demonstrasjonsprosjektene skal fungere som forbilder for resten av Europa.

Vi inviterer til et fysisk frokostmøte om arbeidet med å utvikle bærekraftige plussenergi-nabolag i Europa. Du vil få høre om EU-prosjektet syn.ikia, hva et bærekraftig plussenergi-nabolag er og hva slags teknologier og løsninger som kan benyttes. Du vil også få høre fra utviklerne bak to av syn.ikias demonstrasjonsprosjekter, ett i Norge og ett i Nederland.

Frokostmøtet arrangeres av NTNU (koordinator for syn.ikia) i samarbeid med FutureBuilt.

Arrangementet er gratis, men krever påmelding for å delta. Du kan delta fysisk eller digitalt via strømming.

Se arrangementet live her.

Program og påmelding her.

Location: Design og arkitektur Oslo (DOGA), Hausmanns gate 16, Oslo Time: 08:30 - 10:00 End date: 01. December 2021
15 Dec

ZEN lunch lecture: Is the electricity demand in households flexible without automatization when exposed to price signals?

Topic:

Is the electricity demand in households flexible without automatization when exposed to price signals? Results from a field experiment with 4000 Norwegian households.

Presenter:

Matthias Hofmann, PhD, NTNU

 

Location: Online Time: 11:30 - 12:00 End date: 15. December 2021
14 Jan

Kurs i bruk av Integrate

Integrate, tidligere kalt eTransport, er et pc-verktøy for optimalisering av lokale integrerte energisystem – med et brukergrensesnitt – som både utvikles og anvendes i piloter og case innenfor FME ZEN (Furuset, Risvollan borettslag, fjernvarme Gardermoen) og i andre nasjonale og internasjonale prosjekt. Du kan lese mer om modellen her: https://www.sintef.no/programvare/integrate/.

Formålet med kurset er å gi deltakerne en innføring i bruk av Integrate-modellen. Ingen forkunnskaper er nødvendig for deltakelse. Deltakerne får Integrate installert på sine egne PC’er.

Kurset er åpent for alle som ønsker å delta. Siden kurset arrangeres innenfor FME ZEN prioriteres deltakere fra ZEN dersom påmeldingen blir stor. Det åpnes ikke for digital deltakelse på kurset. Dersom fysisk kurs ikke lar seg gjennomføre grunnet korona vil vi vurdere et alternativt digitalt opplegg.

 

Praktisk informasjon

  • Integrate må installeres på deltakernes egne PC’er før kurset starter
  • Kontrakt for bruk av Integrate må signeres før installasjon. Det er ingen lisenskostnader. Kontrakt oversendes ved påmelding.
  • Visio 32 bits må være installert på PC før installasjon.
  • Installeringsinstruksjoner for Integrate blir tilsendt når kontrakt er signert

 

Påmelding skjer ved å sende e-post til: ove.wolfgang@sintef.no

Frist: 14. desember 2021

Location: SINTEF Energi sine lokaler, Sem Sælands vei 11, 7034 Trondheim Time: 09:00 - 15:00 End date: 14. January 2022