Møt vår nye innovasjonsleder

Dave Collins (37) startet som innovasjonsleder i FME ZEN 1.januar 2023. En jobb han gleder seg til å ta fatt på.

Davis Collins innovasjonsleder zem 2023-2024

Dave Collins er innovasjonsleder i FME ZEN

Å få jobben i FME ZEN var stort. – Da jeg så utlysningen ble jeg helt euforisk. Denne jobben har jeg veldig lyst på, tenkte jeg! Og da jeg fikk den ble jeg utrolig glad og takknemlig. Jeg skal gjøre mitt beste, sier han etter en liten uke i jobben. Han har vært tilknyttet NTNU i nærmere 11 år og kjenner systemet og folk. Likevel er det mye å sette seg inn og nye kolleger å bli kjent med. Men akkurat det siste skal ikke være noe problem for David Collins. Han er utstrakt sosial og prater med alle. En fortid som stand-up-komiker skader heller ikke. – Jeg pleier å si at jeg har jeg gledet meg til å gå på jobb minst 99,5% av disse dagene. En glede som jeg er sikker på legger 20 år til livet mitt, sier han med et smil.

Globale perspektiver
David er født og oppvokst i Storbritannia, nærmere bestemt Wales. Han flyttet til flyttet til Norge og Trondheim i 2012 for å ta en mastergrad i globalisering, global politikk og kultur. Da hadde han allerede jobbet for et medlem av det britiske parlamentet i en del år.

– Hun var en fantastisk, dyktig politiker. Men jeg fant ut at akademia kanskje kunne gi meg bedre påvirkningskraft enn å gå inn i politikken selv. Under masteren jobbet han i SINTEF Technology and Society, og tok deretter en Ph.d. i bærekraftig fasilitetsstyring ved Institutt for arkitektur og design ved NTNU. Og det beseglet skjebnen på mange vis påstår han. I dag har han samboer og en tre år gammel sønn og er trygt plassert i Trondheim.

Smarte byer
Han har nylig gjort seg ferdig med en postdoktor-stilling ved institutt for bygg og miljø og jobbet i forskningsprosjektet CAPS – med utgangspunkt i smarte byer.

– Her ønsket vi å tette hullene mellom utbyggere og brukere/ lokalsamfunn, og ser hvordan de kunne engasjere seg mer. Dette skjedde gjennom utstrakt intervjuer, møter med innbyggerne, og deltagende prosjekter slik at de kunne få si hva de mente, ønsket og trodde.

David Collins skrev rapportene og er veldig glad i å skrive. I den forbindelse passer det godt å nevne at han i 2019 ble tildelt prisen ‘European Researcher of the Year’ for sine bidrag til fremme av “kunnskap i FM og dens effektive bruk i praksis og utdanning” av EuroFM.

Tverrfaglighet

– Å jobbe tverrfaglig er stikkordet for det vi gjør i FME ZEN. Jeg er overbevist om at kunnskapen og erfaringene jeg har samlet i løpet av mine år, både i politikk og akademia vil være nyttig i denne sammenhengen. Det handlerom å bygge broer mellom kunnskap – industri – offentligheten/folk. Jeg er god på nettverksbygging og ønsker å knytte partnerne i FME ZEN tettere til oss og ha fokus på innovasjoner som kan bidra til endringer. Vi snakker tross alt om kunnskap for en bedre verden, sier han.

– Til slutt David – hva er det vi ikke vet om deg?

– Ah – bortsett fra at jeg er en lidenskapelig ølbrygger, bokleser og gamer?

– Ja?

– Det må være at jeg jobbet som frivillig i Barak Obamas valgkampanje den første gangen, og fikk mulighet til å ta en high-five med mannen under et valgmøte. Heldigvis var det flere fotografer som fikk tatt bilde, for ellers hadde jeg vel ikke blitt trodd, sier han. Og her er bevist:

Her ser vi en ung Dave Collins (th) med armen hevet for å ta en high five med Barack Obama under valgkampanjen i 2008.

 

Tilbake til nyheter

Våre partnere

Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet (NTNU) er vert og leder senteret sammen med SINTEF Community og SINTEF Energi.